Voeding

Ons gezamenlijk doel is uw huisdier zo gezond mogelijk houden. En goede voeding is daarbij erg belangrijk.

Er wordt de laatste jaren veel geschreven over voeding bij dieren. Daarin lopen de meningen uiteen. Bij Dierenartsen Dokkum zijn wij van mening dat een goed uitgebalanceerde dieet essentieel is. Niet ieder dier heeft dezelfde voedingsbehoefte of kan elke voeding goed verdragen.

Bent u benieuwd welk voer het best aansluit bij uw huisdier? Onze dierenartsen en paraveterinairen geven u daarin graag advies op maat.

Dierenartsen Dokkum dag 1-183-voeding
DAP Dokkum - Dierenartsen Dokkum - contact - voeding - punten

Dieetvoeding

Is uit onderzoek gebleken dat uw dier een aandoening heeft? In best veel gevallen kunt u het advies krijgen om de voeding aan te passen. Dat klinkt misschien raar, maar met voeding kunnen we bepaalde aandoening afremmen of zelfs tegengaan.

Denk hierbij onder andere aan:

  • Blaasgruis
  • Allergieën
  • Suikerziekte
  • Gewrichtsproblemen
  • Leveraandoeningen

Ter illustratie: als een dier bijvoorbeeld (herhaaldelijk) last heeft van blaasgruis en daar blaasontsteking of zelfs verstopping van krijgt, is voorkomen belangrijker dan genezen in onze ogen. In de voeding zijn dan aanpassingen gedaan waardoor de ontwikkeling van gruis tegen wordt gegaan.

We kunnen niet voorkomen dat het soms kostbaarder voer is dan u gewend bent. Maar het is in onze ogen vervelender als uw dier telkens opnieuw klachten ontwikkeld waarvoor onderzoek plaats moet vinden en medicatie voor wordt voorgeschreven.

Overgewicht

Een dier wat te zwaar is laten afvallen kan soms erg lastig zijn. Hulp daarbij is dan erg fijn! Onze professionele en speciaal hiervoor opgeleide paraveterinairen kunnen u deze ondersteuning bieden door middel van een gewichtsconsult.

 

Dierenartsen Dokkum dag 1-217-voeding-overgewicht-voedingsconsult

Gewichtsconsult

Er wordt speciaal voor uw dier een afvalprogramma op maat samengesteld. Iedere maand kunnen we contact met u hebben over het huidige gewicht van uw dier. Het wegen van uw dier kan op onze praktijk tijdens de gewichtsconsulten, maar als uw dier angstig is mag dit ook thuis. Door het monitoren van het gewicht kunnen we de voeding blijven aanpassen zodat uw dier succesvol zal afvallen. En met behulp van een speciaal dieet wat u hiervoor kunt aanschaffen, zorgen wij er met u samen voor dat uw dier zich weer energiek en vrolijk voelt en vrijer kan bewegen.

Aan deze gewichtsconsulten zijn geen kosten verbonden.

Onze zorg

Ook interessant

Voeg je koptekst hier toe