Euthanasie

Afscheid nemen van uw huisdier is ontzettend verdrietig. Maar als het echt niet meer goed gaat met uw dier, of er is geen passende behandeling meer mogelijk, is de keuze onvermijdelijk. In dat geval zien wij het inslapen van een dier dat lijdt als een manier om het dier te kunnen helpen.

Dierenartsen Dokkum - euthanasie - gezelschapsdieren

Wanneer is het tijd om afscheid te nemen

Wij ervaren dat u als eigenaar vaak zelf goed doorheeft dat het niet meer gaat. Juist omdat u uw maatje door en door kent. Wel is het dan soms nog lastig om de knoop door te hakken. Ons advies is om niet te lang te wachten zodra u merkt dat uw dier lijdt of een sterk verminderde levenskwaliteit heeft.

Als u twijfelt of het al tijd is om uw huisdier te laten inslapen, denken wij graag met u mee. Onze dierenarts kan uw bevindingen met u bespreken en kan uw huisdier onderzoeken om te bepalen in hoeverre de klachten zijn of haar welzijn beïnvloeden. Bel ons daarom gerust voor advies of als u behoefte heeft aan begeleiding.

Zijn we niet te vroeg?

Twijfelt u over het moment van euthanasie en vindt u het moeilijk om ons te bellen? Dan raden wij u aan om het boekje “Zijn we niet te vroeg?” te lezen. Dit informatieboekje beschrijft duidelijk welke overpeinzingen eigenaren kunnen hebben voordat de moeilijke keuze tot inslapen gemaakt moet worden. Dit boekje kunt u gratis afhalen bij onze paraveterinair aan de balie.

Dierenartsen Dokkum - euthanasie - zijn we niet te vroeg - gezelschapsdieren

Euthanasie aan huis

Heeft u de wens om uw huisdier thuis in te laten slapen? Dan is dat mogelijk. Houdt er echter rekening mee dat wij niet altijd op dezelfde dag kunnen komen als u belt. Er staan immers ook andere patiënten ingepland die net als uw dier zorg nodig hebben. Daarnaast willen wij graag ruim voldoende tijd inplannen voor het afscheid van uw dier aan huis.

Wij zoeken dus graag met u naar een moment dat ons beiden past. Want uiteraard gunnen wij het u en uw huisdier dat er in de vertrouwde omgeving afscheid genomen kan worden als deze wens aanwezig is.