Rondleiding in de praktijk

Wat kunt u verwachten als u een bezoek brengt aan onze praktijk? Wij vinden het belangrijk dat u met een gerust hart naar onze praktijk komt en dat u een beeld heeft van onze locatie. Wij geven u graag een kijkje voor- en achter de schermen van Dierenartsen Dokkum.

 

Dierenartsen Dokkum dag 2-55-rondleiding-klein-dienst
Dierenartsen Dokkum dag 1-15-klein

Ontvangst

Voordat u bij ons komt, heeft u al een afspraak gemaakt. Doordat wij uitsluitend op afspraak werken, krijgt uw dier gegarandeerd de aandacht die hij of zij verdient. Wanneer u bij ons binnenkomt vragen wij u zich eerst aan te melden bij de balie. Daar zit één van onze paraveterinaire collega’s die u verwelkomt en u aanmeldt zodat de dierenarts weet dat u aanwezig bent. Komt u met uw hond? Dan wegen wij hem of haar voorafgaand aan het consult.

Als u uw dier komt brengen voor een operatie of een diagnostisch onderzoek meldt u zich ook bij de balie. De paraveterinair neemt met u wat gegevens door. Mocht het nodig zijn, zal onze paraveterinair vooraf een aantal vragen aan u stellen die belangrijk zijn voor onze dierenarts.

Nadat we alle belangrijke dingen met u hebben doorgenomen en u geen vragen meer voor ons heeft, nemen wij uw dier van u over. Uw dier gaat dan naar de opname waar één van onze collega’s de verzorging op zich zal nemen.

 

Dierenartsen Dokkum dag 1-15-klein

Wachtkamer

Nadat u zich heeft aangemeld voor de afspraak, kunt u plaatsnemen in de wachtkamer. Om de rust zoveel mogelijk te bewaren, moeten honden worden aangelijnd. Voor sommige dieren is een bezoek aan de dierenarts erg spannend. Een loslopende hond kan die spanning opvoeren, of zelfs tot nare incidenten leiden wanneer deze te dicht in de buurt komt. Dat willen we graag voorkomen.

Zodra u aan de beurt bent, roept de dierenarts de naam van u en uw dier en verwelkomt u in de spreekkamer.

Dierenartsen Dokkum dag 1-31-klein-rondleiding
Dierenartsen Dokkum dag 1-62-voor de operatie-na de operatie

De spreekkamer

In de spreekkamer zal eerst in alle rust besproken worden hoe het met uw dier gaat. Door middel van dit gesprek krijgt onze dierenarts een duidelijk beeld van wat u thuis bij uw dier waarneemt. Als het verhaal duidelijk is, zal onze dierenarts beginnen met het zorgvuldig onderzoeken van uw dier.

Onze bevindingen tijdens het onderzoek worden uitgebreid met u besproken. Mocht er een behandeling of verder onderzoek nodig zijn, vinden wij het belangrijk om de verschillende opties met u door te nemen. Op deze manier komen we samen tot een passend plan van aanpak voor uw dier. Gelukkig hebben wij op onze praktijk veel faciliteiten voor het uitvoeren van verschillende onderzoeken.

Dierenartsen Dokkum dag 1-62-voor de operatie-na de operatie

De opname

Als uw dier bij ons moet blijven voor een dagopname of omdat hij of zij intensieve zorg nodig heeft, zal uw dier in onze opnameruimte verblijven. Onze opname is erop ingericht om ieder dier ondanks de vreemde omgeving een zo ontspannen mogelijk verblijf te geven. Grote honden krijgen een kennel waarin zij vrij kunnen staan en bewegen. Kleine honden, katten en konijnen hebben een opnamehok op hoogte, zodat uw dier goed door ons in de gaten gehouden kan worden als hij of zij bijvoorbeeld wakker wordt na de narcose of ziek is. Wij hebben een aparte honden- en kattenopname die ver van elkaar gescheiden zijn, zodat de opnameperiode voor met name de katten zo ontspannen mogelijk verloopt.

Waar de meeste dieren aandacht en liefde erg fijn vinden, die we dan ook graag geven, zijn sommige dieren erg gespannen of ziek en hebben ze juist behoefte aan zoveel mogelijk rust. Wij proberen dit altijd goed in te schatten zodat het herstel rustig zal verlopen. Ons doel is dat uw dier weer zo snel mogelijk met u mee naar huis gaat, compleet hersteld of om daar eventueel verder aan te sterken als dit verantwoord is.

DAP Dokkum - Dierenartsen Dokkum - Opname - Gezelschapsdieren - kat
Dierenartsen Dokkum dag 2-134-klein-rondleiding

De voorbereiding

Wanneer uw dier geopereerd moet worden, wordt deze eerst in onze voorbereiding ondergebracht. Voordat de operatie begint, wordt uw dier hier namelijk onder narcose gebracht en gemonitord. Daarna wordt uw dier voorbereid voor de ingreep waarbij we het operatiegebied eventueel scheren en wassen zodat de kans op ontstekingen zo klein mogelijk gemaakt wordt.

Buiten de operaties om gebruiken we deze ruimte ook voor andere (be)handelingen:

  • Het onderzoeken van opnamepatiënten
  • Het schoonmaken van gebitten
  • Handelingen waarbij de hulp van een paraveterinair nodig is, zoals het prikken van bloed
Dierenartsen Dokkum dag 2-134-klein-rondleiding

De operatiekamer

Vanuit de voorbereiding wordt uw huisdier naar de operatiekamer gebracht. Dit is een schone ruimte en voorzien van alle benodigde apparatuur om de operatie zo veilig mogelijk te laten verlopen.

We hebben de mogelijkheid tot het toedienen van zuurstof en gasnarcose. Mocht de ademhaling ondersteuning kunnen gebruiken, kunnen we uw dier aansluiten op de automatische beademing.

Tijdens de operatie is er monitoring door middel van verschillende meetsystemen. Om de veiligheid van uw dier te waarborgen is er altijd een paraveterinair aanwezig om in de gaten te houden of uw dier voldoende diep slaapt. Ook wordt de ademhaling gecontroleerd en kan de paraveterinair indien nodig assisteren bij de operatie.

DAP deel 3-206-overige operaties

rondleiding rondleiding rondleiding

rondleiding