Bloedonderzoek

Als een lichamelijk onderzoek onvoldoende duidelijkheid biedt, kan het zijn dat wij u adviseren om een bloedonderzoek te overwegen. Dankzij de nauwe samenwerking tussen onze dierenarts en paraveterinair, beiden met passie voor hun vak, wordt de bloedafname zo comfortabel en stressvrij mogelijk voor uw dier uitgevoerd. Een klein stukje vacht bij de hals of poot wordt geschoren, waarna we zorgvuldig en steriel bloed afnemen.

Dierenartsen Dokkum - Bloedonderzoek - gezelschapsdieren - Scherm­afbeelding 2024-01-11 om 15.23.15

Ons laboratorium

Uw gemoedsrust is belangrijk voor ons. Daarom hebben we een geavanceerd laboratorium in onze praktijk. Zo kunnen we het bloed direct na afname onderzoeken, wat betekent dat de resultaten vaak nog dezelfde dag met u besproken kunnen worden. Dit zorgt ervoor dat u niet lang in onzekerheid blijft en dat uw dier snel de zorg krijgt die het nodig heeft.

In sommige gevallen, wanneer specifieke bloedwaarden vereist zijn die we niet in onze eigen praktijk kunnen testen, kan het voorkomen dat we, altijd in overleg met u, een bloedmonster naar een gespecialiseerd laboratorium sturen.

Bloedonderzoek