Dagelijkse werkzaamheden

Onze rundveedierenartsen rijden iedere dag door het mooie Noordoost Friesland om langs de melkveebedrijven te gaan. Veel van onze bezoeken aan de melkveebedrijven zijn op regelmatige basis en planbaar. We verrichten tijdens deze periodieke bezoeken preventief werk (bijv. vaccineren) en begeleidend/ondersteunend werk (bijv. vruchtbaarheidsbegeleiding). Daarnaast komen we uiteraard ook langs voor zieke koeien of spoedsituaties (bijv. bevalling, bloeding).

Dierenartsen Dokkum dag 2-211-dagelijkse werkzaamheden herkauwers
Dierenartsen Dokkum dag 2-186-dagelijkse werkzaamheden

Dagelijkse betrokkenheid

Onze werkdagen zijn van 8:00 uur in de ochtend tot 18:00 uur in de avond. Elke doordeweekse ochtend is er een rundveedierenarts tussen 7:30 en 8:30 uur bereikbaar tijdens het telefonisch spreekuur. Maar natuurlijk zijn we voor spoed 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar.

We voelen ons betrokken bij onze veehouders en we willen kwalitatief zo goed mogelijke zorg bieden. Dit maakt dat maakt dat we graag met u samenwerken om uw doelstellingen te bereiken. Dit kunnen we waarmaken op basis van ervaring, kennis, kunde en omdat we gebruik maken van moderne apparatuur en materialen. Al onze dierenartsen volgen daarnaast regelmatig nascholingen en zijn allemaal geborgde rundveedierenarts.

Dierenartsen Dokkum dag 2-186-dagelijkse werkzaamheden

Vetwerk

Ter ondersteuning bij onze dagelijkse werkzaamheden gebruiken wij Vetwerk. Deze webapplicatie is gekoppeld aan het managementsysteem van de veehouder. Daarnaast ontvangt het de melkproductiegegevens van de fabriek. Het doel van de begeleiding met Vetwerk is het volgen van de ‘verse’ koe tot aan de droogstand.

Vetwerk is een praktische applicatie die je in de stal gebruikt. Het genereert complete overzichten met koeien die aangeboden moeten worden bij vruchtbaarheidsbegeleiding. Zo wordt er geen koe gemist en is alle informatie direct digitaal.

Andere, belangrijke overzichten die we raadplegen via Vetwerk zijn de uiergezondheidslijst en de droogstandslijst. Deze onderdelen raadplegen we om het dier specifiek op die thema’s te begeleiden en de veehouder te adviseren. Doordat er meer informatie beschikbaar is, zijn er meer analysemogelijkheden binnen Vetwerk.

FARMapp

Op korte termijn wordt Vetwerk verder uitgebreid met de ‘FARMapp’. Dit biedt u als veehouder de mogelijkheid om behandelingen eenvoudig in te voeren. De applicatie is gekoppeld met uw huidige managementsysteem.

Mocht u geïnteresseerd zijn in het gebruik van Vetwerk op uw bedrijf, neem dan contact met ons op. Samen met u werken wij aan het bereiken van specifieke doelstellingen voor uw bedrijf.