Kleine herkauwers

Ondanks dat we ze allemaal herkauwers noemen is de verscheidenheid bij de kleine herkauwers groot. De één komt van Texel en de ander komt uit het Andes hooggebergte, daarom kennen deze soorten en rassen hun eigen problemen en uitdagingen. De diversiteit bij de eigenaren is daarbij ook groot, wat het werk zo leuk maakt.

MiloszGuzowski - Dierenartsen Dokkum - DAP Dokkum - Kleine Herkauwers - Alpaca's

Kennisnetwerk Dierenartsenpraktijken

Of u nu twee alpaca’s of een paar honderd schapen houdt, we voelen ons betrokken bij onze veehouders. Om goede adviezen te kunnen geven is het van groot belang dat wij ons kunnen verplaatsen in uw situatie als veehouder. Vanuit onze betrokkenheid volgt begrip en dan pas kunnen wij praten over plan, therapie of begeleiding.

Daarnaast is onze praktijk onderdeel van het Kennisnetwerk Dierenartsenpraktijken van de Gezondheidsdienst voor Dieren, specifiek gericht op het uitwisselen van kennis over kleine herkauwers. Dit nemen we mee in onze advisering.

Betrouwbaarheid

Onze adviezen hebben invloed op welzijn en gezondheid, voedselveiligheid, productiewinst of -verlies en op leven en dood. Dat geeft ons een groot gevoel van verantwoordelijkheid. Betrouwbaarheid is daarbij essentieel. Het vertrouwen in onze kennis en kunde is de basis van onze relatie met de veehouders.

Kleine Herkauwers