Na de operatie

U wilt net als ons dat uw huisdier na de narcose zo snel mogelijk de oude is. Een goede nazorg is daarvoor erg belangrijk. Daar helpen wij u graag bij!

Bij het ophalen van uw dier, krijgt u altijd een nazorgbrief mee van onze dierenarts. De paraveterinair zal hieruit de belangrijkste punten met u doornemen wanneer u uw dier weer op komt halen. Wij raden u aan de brief thuis nog even rustig door te lezen.

Nazorg brief

  • Creëer bij thuiskomst voor uw dier een rustige, warme plek. Het kan zijn dat bij thuiskomst uw dier eerst actief is en daarna weer in slaap valt. Of dat uw dier licht wankelend loopt. Dit zijn naweeën van de narcose.
  • In de avond moet uw dier inmiddels goed uit de narcose zijn.
  • Als uw dier goed wakker is, mag u weer een beetje eten en drinken aanbieden. Het komt vaker voor dat een dier de eerste dag nog niet goed wil eten of het weer uitbraakt.
  • Als uw hond hechtingen heeft gekregen, moet hij 10 dagen aangelijnd uitgelaten worden. Dit in verband met de hechtingen en het herstel van de wond. Om te voorkomen dat uw hond aan de wond gaat likken of bijten, krijgt uw hond een kraag of romper mee die hij ten minste 10 dagen, dag en nacht, moet dragen.

Nazorg brief

  • Houd uw kat als deze hechtingen heeft het liefst 10 dagen binnen voor een goede wondgenezing. Mocht u voor een rompertje kiezen, dan willen wij u erop wijzen dat het soms even wennen is voor de kat. Met name dat ze niet willen bewegen, vreemd gaan lopen en niet meer zindelijk zijn. U kunt dan kijken wat hij of zij doet zonder het rompertje. Mocht uw kat zich dan weer normaal gedragen, ligt dit gedrag dus aan het rompertje en is er verder niets ergs aan de hand. Blijf het rompertje wel aanhouden omdat ze eraan gewend kunnen raken of kies eventueel toch voor een kraag.
  • Als het nodig is om de hechtingen te verwijderen, zal onze assistent u uitleggen hoelang ze moeten blijven zitten en een afspraak in laten plannen voor het verwijderen van de hechtingen bij ons assistentenspreekuur.
  • Wanneer u medicijnen meekrijgt, geef deze dan volgens de voorgeschreven dosering op de verpakking. Wanneer dit problemen oplevert, laat het ons dan weten.

Twijfelt u over het herstel van uw dier of heeft u vragen, bel ons dan gerust!

Cavia's en konijnen

Voor uw konijn of cavia geldt dat ze direct na de narcose weer moeten eten en drinken. Het kan zijn dat u om die reden eerst dwangvoeding meekrijgt. Waarom u dit meekrijgt en hoe u dit kunt geven wordt bij het meegeven van uw dier uitgelegd. Maar als u hier toch niet uitkomt, vindt u op onze website een instructievideo waarin wij laten zien hoe het dwangvoeren werkt.

Een cavia of konijn moet de dag na de behandeling weer goed zelfstandig kunnen eten en ontlasting hebben. Lukt dit niet? Neem dan contact met ons op!

Dierenartsen Dokkum dag 1-143-voor de operatie-na de operatie

na de operatie

na de operatie

na de operatie

na de operatie

na de operatie