Voor de operatie
Wanneer uw dier geopereerd of behandeld moet worden onder narcose, is het heel begrijpelijk dat u dat spannend vindt. Wanneer u een afspraak maakt, leggen wij u van tevoren uit wat u kunt verwachten. Daarnaast krijgt u van ons instructies voor de juiste voorbereiding van uw dier. Dit doen wij om de dag zo soepel mogelijk te laten voor uw dier én om het aanwezige narcoserisico zo laag mogelijk te houden.
Risico's verkleinen
Elke chirurgische ingreep brengt bepaalde risico’s met zich mee. Dat betekent niet dat aan iedere behandeling onder narcose een groot risico kleeft. Bij jonge en gezonde dieren is dat risico namelijk aanzienlijk kleiner, maar nooit risicoloos. Door onze zorgvuldige voorbereiding en constante monitoring streven we ernaar om dit risico voor alle dieren tot een minimum te beperken. Volgt u onze instructies, dan draagt u actief bij aan de veiligheid van de narcose van uw huisdier.
Wij kunnen ons indenken dat u door de spanning en de hoeveelheid informatie misschien niet alles onthoudt. Op deze pagina leest u de (meeste) informatie terug. Mocht er aanvullende informatie zijn, kunnen wij deze toesturen per mail.
Instructies voor de operatie
Wij bereiden u en uw dier graag voor op de behandeling met de volgende instructies:
- Zorg dat uw hond of kat minimaal 12 uur van tevoren nuchter is. Dit betekent dat u uw dier de avond voor de geplande behandeling om 20.00 uur ’s avonds voor het laatst eten geeft. Haal hierna alle voedingsbakken weg.
- Uw dier mag wel gewoon water drinken.
- Overleg met uw dierenarts of de eventuele medicatie op de ochtend van de behandeling gegeven moet worden, meestal instrueren wij u hier van tevoren al over.
Instructies voor de operatie
- Als uw kat normaal gesproken buiten komt, raden wij u aan deze binnen te houden en het kattenluikje op slot te doen vanaf de avond ervoor. Het komt namelijk regelmatig voor dat de kat op de ochtend van de behandeling ontsnapt of niet thuiskomt.
- Omdat u hond vaak gedurende (een deel van) de ochtend bij ons opgenomen wordt, vragen wij u uw hond van tevoren uit te laten.
- Neem voor uw hond een eigen riem mee. En zorg dat uw kat in een goed sluitend kattenmandje wordt gebracht. Als u geen kattenmandje heeft, kunt u van tevoren een kattenmandje bij ons halen om te lenen voor de dag van de behandeling of operatie.
Cavia's en konijnen
Voor uw konijn of cavia geldt dat ze NIET nuchter hoeven te komen. Juist konijnen en cavia’s moeten blijven eten, omdat anders het risico ontstaat op het stil komen te liggen van de spijsvertering.
Wij vragen u om eten van huis mee te nemen, zodat uw dier in afwachting van de behandeling kan blijven eten. Ook na het ontwaken uit de narcose is het van belang dat uw dier zo snel mogelijk weer eet.